Streekpartners

Gezond

Lekker

Lokaal

Hun missie is om eten uit een lokale voedselketen zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen die bewust boodschappen willen doen. Zo komt zoveel mogelijk van wat we eten, van boeren en makers uit de regio. Rechtstreex streeft ernaar dat je grotendeels kunt eten uit je eigen regio. Een regio waar je het landschap kent, waar je naartoe kunt fietsen en kan zien waar de boeren en leveranciers, waar je je boodschappen van hebt gekocht, wonen en werken. Onze drie kernwaarden zijn: lokaal, transparant en sociaal. Met Rechtstreex hebben we een netwerk van ruim 100 boeren en makers, +/- 50 wijkpunten in regio Rotterdam en Haaglanden en ruim 2000 bestellingen per week

Dé biodynamische boerderij van de randstad. Deze boerderijwinkel en horeca leverancier is er voor fijnproevers die mee willen bouwen aan een mooi landschap. De verse groenten komen direct uit de tuin, de melk direct van de koe, brood dagvers van onze bakker en het vlees uit eigen slagerij. Ze verkopen ook streekproducten van bevriende boeren uit de buurt. Druiven(sap) van Nieuw Tuinzight (Den Hoorn), groenten van Rob van Paassen (Oude Leede), Molenmeel van de Ambacht (Delft), biologische eieren van boer Damen (Langerak), boerenkaas van Kaasboederij de Vierhuizen. Samen tillen we een simpel broodje of gastronomisch 4-gangen diner naar een hoger niveau. Want als de basis bestaat uit de smaakvolste producten uit de regio, kun je weinig meer fout doen.

Rabo Food Forward Track.

Binnen het programma Rabo Food Forward vindt de Food Forward Track plaats. De Rabo Food Forward Track is een regionaal programma waarin ondernemers, consumenten en belanghebbenden uit de gehele voedselketen onder begeleiding van Food Hub werken aan het oplossen van regionale voedselvraagstukken. In elke regio waar een trackteam aan de slag is gegaan, wordt uiteindelijk een oplossing gepresenteerd die het antwoord is op een regionaal voedselvraagstuk. 

Wekelijks varen vissersschepen de haven van Scheveningen binnen met vers gevangen vis. Veel van deze gevangen Noordzeevis gaat vanaf de haven direct naar het buitenland, maar in Nederland is Noordzeevis nog vrij onbekend. Van de top vijf van meest geserveerde vis bij de Scheveningse strandpaviljoens is alleen de sliptong uit de Noordzee afkomstig. Noordzeevissen zoals tongschar, rode poon, grauwe poon, mul, dorade, wijting, bot, tarbot, heek en griet staan bijna nergens op de menukaart. Ontzettend lekkere, kwalitatief hoge vissen, rechtstreeks uit onze eigen Noordzee. Ons doel is om veel meer mensen te laten genieten van de vis die de Noordzee te bieden heeft. Dit doen we door Noordzeevis uit Scheveningen in Nederland op de (menu)kaart te zetten.