Ons verhaal

Gezond

Lekker

Lokaal

Het verhaal van de streekkantine

Wij zijn trots op onze regio met een rijk aanbod aan aardappelen, groenten, fruit, vlees, vis en zuivel. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om niet alleen lekkere en gezonde maaltijden te maken, maar vooral rekening te houden met de ecologische voetprint. Uiteraard werkt onze chef vooral met producten uit het assortiment van Rechtstreex en garanderen dat wij voor minimaal 80% gebruik te maken van producten uit onze regio of van Nederlandse bodem. De lokale seizoengebonden ingrediënten leveren wij via de kortste weg als heerlijke maaltijd bij u op het bord.

De maaltijden worden dagelijks vers bereid in de keuken van Van der Linde Catering + Evenementen in Berkel en Rodenrijs. Als familiebedrijf is Van der Linde al ruim 60 jaar toonaangevend in hoogwaardige productie van culinaire gerechten. Met maaltijden van De Streekkantine zal Van der Linde nu nog meer bijdragen aan een goede leefomgeving voor volgende generaties.

Wouter Steeneveld woont in Pijnacker en is de kartrekker van de Streekkantine. Wouter heeft als horecaondernemer zelf gewerkt met lokale producten en heeft daar een kookboek over geschreven. De regionale telers zitten bij hem in het bloed. Hij wil niets liever dan iedereen laten genieten van mooie gerechten met streekproducten uit het seizoen.

 

Nu wil Wouter graag bijdragen aan duurzame oplossingen en de leefomgeving behouden waarin hij is opgegroeid. Dit gaf hem ook de inspiratie om een eigen kookboek te schrijven. Een verzameling van gerechten om thuis te maken, met lokale ingrediënten.

Wouter Steeneveld

kartrekker , de Streekkantine

Frank de Heer, chef-kok werkt graag met de mooie seizoenproducten rechtstreeks van de boer en weet daarmee herkenbare gerechten te creëren van een hoogstaand culinair niveau en dat proef je. Met initiatiefnemer Hans van der Linde werkt hij samen aan verduurzaming van de voedselketen.

Frank de Heer

smaakmaker , de Streekkantine